Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány

Tégy egy lépést! Mindegy mekkorát!
belépés
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

Hangakció
- 2015.03.05.

Fehér por ami zöldít!

tovább >>Terepen voltunk.
- 2015.09.11.

Látogatást tettünk egy önkéntesünknél, aki a városközpontban egy elhagyatott, kétes sorsú épületében lakik. A valaha szebb napokat megélt a városban élők által egy bizonyos színhez köthető épület egykor egészségügyi intézményként funkcionált.

tovább >>
Öko jurtatábor Kishantoson

Légy Földanya nagykövete

2015-ben tartottuk első táborunkat Kishantoson, kísérleti jelleggel. A nagy sikerre való tekintettel következő nyáron 3 turnust is meghirdettünk. A kísérletből hagyomány lett, és minden nyáron július utolsó és augusztus első hete a zöld kalandokra vágyó gyerekeké Kishantoson.
Vadregényes környezetben várjuk az érdeklődő gyerekeket és szüleiket jövőre is.
A képre kattintva olvasható a beszámoló.


Környezetbarát munkahely program

Szelektív gyűjtőkonténereket helyezünk ki munkahelyekre és a kollektívának eligazítást tartunk a szelektálási módokról, annak fontosságáról. Az elszállítást térítésmentesen vállaljuk, előre egyeztetett időközönként.

Napunk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. A környezettudatos ember számára elvárás, hogy munkahelyén is meg tudja tenni azokat a lépéseket, amik élete részét képezik. Másik lényeges momentum az ösztönzés azok számára, akik még nem ismerték fel jelentőségét a szelektív hulladékgyűjtésnek.

Vegyszermentesítő egészíti ki a programot. A cég által használt tisztítószerekre segítünk találni alternatív megoldást, öko tisztítószerek formájában.

Vigyázat!
Mellékhatásként költségcsökkenés léphet fel! Hiszen a szemétszállítás díja negatív irányba változhat.


Ártér tisztító akció a Dunán

Aztakeservit.com és Alapítványunk első közös akciója

Szombaton a Petkupa „multiplikátor hatásmechanizmusának” köszönhetően maroknyi önkéntessel indultunk útnak a kisapostagi Bárka vendéglőtől Dunaföldvár irányába. Zsákokkal, kesztyűkkel felszerelkezve sétáltunk a Duna sóderes partján a strandolók között. Azok felocsúdva a meglepetésből be-besegítettek a körülöttük lévő terület megtisztításába. A strand területén végigérve a parkolót és környékét mentesítettük a hulladéktól. Ezt követően folytattuk az ártéren és a Baracs fennhatósága alatt álló vadregényes tájon töltöttügettük zsákjainkat. A vízállás igen alacsony volt, a Duna az áradás idején rengeteg hordalékot terített a fövenyre, ami most ott díszelgett hegyeket alkotva. Két teherautóval hordtuk fel a gyűjtőpontra, ahonnan a közszolgáltató hét elején vállalta az elszállítást. Munkánk végeztével visszatértünk a Bárkához, ahol Kisapostag polgármestere megvendégelte a csapatot saját készítésű halászlevével.
Dunaföldváron példátlan összefogásnak voltam tanúja. Annak ellenére, hogy a szervezésre és toborzásra kevesebb, mint két hét állt rendelkezésre közel 40 ember döntött úgy, hogy a rekkenő hőség ellenére a nemes célnak áldozza szabadidejét. Sőt, a lelkes aktivisták hozzátartozói sem maradtak tétlenek. Ízletes sütemények és frissítők – köztük a méltán közkedvelt fügebor - gyülekeztek az asztalokon. Délután 4-ig felváltva indultak útnak a csapatok és gyűjtöttek össze több száz kiló hulladékot. Teherautóval és kenukkal egy gyűjtőpontra termelték a srácok a zsákokat, hogy elszállításuk minél kevesebb környezetterheléssel járjon.
Délutántól együtt lazítottunk és tárgyaltuk meg a nap eseményeit. Öko-kreatív műhelyünkkel sikerült a gyerekek figyelmét is lekötni. Vacsorára a helyi vadásztársaság által felajánlott őz rotyogott a bográcsban. Koncertekkel zárult a program nagyon jó hangulatban.
A minap hallottam egy interjúban, arról az etnográfiai kutatásról, mely szerint, ha egy csoport tagjainak 10%-a felvesz egy viselkedésmintát, akkor a csoport tagjai elkezdik azt követni. Hát rajta! De tudok jobbat! Ne dobd el és nem kell felszednünk!


Társadalmi integrációban való részvétel

Programunkról a castellum.do hasábjain lehet olvasni, ami a képre kattintva elérhető. További fejlemények és aktuális információk szintén az előbbi platformon tekinthetőek meg. Linkek alant.A siker kézzel fogható! Ez már nem kísérlet.Kezdeményezésünk támogatókat is vonzott.Magánszemélyek is csatlakoztak.


Vegyszermentesítő!

Tégy egy lépést, mindegy mekkorát!

Vegyszermentesítő programunk a Hangák csapatával karöltve lehetőséget teremt arra, hogy közvetlenül a gyártótól közösségi vásárlás formájában juss hozzá a háztartásban nélkülözhetetlen tisztítószerekhez!
Mi megértünk a Zöldre! És Te?
Szeretnél vegyszermentes háztartást vezetni? De félsz áttérni, mert maradnál a kompakt, kényelmesen használható megoldásoknál?
Itt a kompromisszum!
A logóra kattintva nem csak a kínálatot tekintheted meg, hanem sok jól bevált praktikákat is találsz!

Honlapkészítés