Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány

Tégy egy lépést! Mindegy mekkorát!
belépés
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

Hangakció
- 2015.03.05.

Fehér por ami zöldít!

tovább >>Terepen voltunk.
- 2015.09.11.

Látogatást tettünk egy önkéntesünknél, aki a városközpontban egy elhagyatott, kétes sorsú épületében lakik. A valaha szebb napokat megélt a városban élők által egy bizonyos színhez köthető épület egykor egészségügyi intézményként funkcionált.

tovább >>
Háztartás zöldítő részleg

Az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány lakossági ágaként jött létre a Hangák, a Zöldre érett nők közössége. Ma már egy 80 fős csapatként működünk, honlapunkon kívül aktív közösségi oldallal próbáljuk formálni a tudatosabb zöld gondolkodást, illetve a médiában is lehet velünk találkozni, többek között a Kosár című fogyasztóvédelmi magazinban szerepeltünk több alkalommal.
Praktikus, és bárki számára érthető és élhető módon szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a környezetterhelés milyen kritikus méreteket öltött napjainkra. A probléma közismert, a Hangákkal abban próbálunk segíteni, hogy egy átlagos magyar háztartás is megtalálja az utat, hogyan tehetünk környezetünkért a hétköznapokban, hogyan lesz a fenntarthatóság egy nehezen megfogható kifejezés helyett egyszerű és mindennapi gyakorlat.
Magyar bio-, öko- és környezetbarát gyártókkal összefogva közösségi vásárlás keretében juttatunk el zöld infókat, termékeket egyre több családhoz, összekapcsolva így a termékeket a végfelhasználókkal. Amitől egyedülálló a kezdeményezés, hogy működtetésébe nőket, anyákat, úgynevezett hangákat vonnak be, akik közvetlen kapcsolatban állva a közösséggel segítjük az információáramlást és a termékek eljuttatását a családokhoz. Eddigi ismereteink szerint ebben a formában ma Magyarországon nem működik nonprofit közösségi vásárlás. A kitalált rendszer fontos része, hogy a hanga kedvezményben részesül, illetve a vásárlások bizonyos százalékát /5-7%/ a közösség által megjelölt alapítvány kapja.
Az elmúlt két évben nyolcvanfős és folyamatosan bővülő közösség közel ötven alapítvány és egyesület számára összesen közel kétmillió forint adományt juttatott el. Egy átlagos óvodai/iskolai közösség az eddigi tapasztalatok alapján évi 40-100 ezer forint értékű támogatást gyűjt össze a közös zöldülés során, ami talán elsőre nem tűnik nagy összegnek, de azt gondoljuk, hogy talált pénzként ez a közösség tagjaitól nem kér semmilyen plusz idő/energia befektetést, és a hanga segítségével bárki számára elérhetővé teszi az egyszerű környezettudatosodást.


A Hangák jelszava: Tégy egy lépést, mindegy mekkorát!Webáruházunk egy kattintásra található!

Honlapkészítés